Judge orders condo owner to restore balcony's design

High Court says renovations breached condo rules, affected building facade's uniformity

The owner of a condo unit in The Acardia widened the entrance from her living room to her balcony by removing the wall columns and installing sliding doors. The management corporation said it did not give her permission to do so.
The owner of a condo unit in The Acardia widened the entrance from her living room to her balcony by removing the wall columns and installing sliding doors. The management corporation said it did not give her permission to do so.ST PHOTO: KHALID BABA

The High Court has ordered a condo unit owner to reinstate the original design of the balcony area after ruling that her renovations had breached relevant rules and affected the overall aesthetics of the building's facade.

The court, in the rare case, clarified that though the works were carried out within the unit she wholly owns, it did not follow that she fully controls the unit, given that there are community interests.

Please or to continue reading the full article.

Get unlimited access to all stories at $0.99/month

  • Latest headlines and exclusive stories
  • In-depth analyses and award-winning multimedia content
  • Get access to all with our no-contract promotional package at only $0.99/month for the first 3 months*

*Terms and conditions apply.

A version of this article appeared in the print edition of The Straits Times on December 04, 2018, with the headline 'Judge orders condo owner to restore balcony's design'. Subscribe