The Chic Home: A home for entertaining

Zircon screens (above) line the facade of the house, whose dining area (left) overlooks the luxurious pool and garden. An oversized island offers practical storage in the kitchen (below). Resembling two ribbons twisted together, the spiral staircase
Zircon screens line the facade of the house, whose dining area (above) overlooks the luxurious pool and garden.PHOTO: SPH MAGAZINES; ART DIRECTION: NONIE CHEN
Zircon screens (above) line the facade of the house, whose dining area (left) overlooks the luxurious pool and garden. An oversized island offers practical storage in the kitchen (below). Resembling two ribbons twisted together, the spiral staircase
Zircon screens (above) line the facade of the house, whose dining area overlooks the luxurious pool and garden.PHOTO: SPH MAGAZINES; ART DIRECTION: NONIE CHEN
Zircon screens (above) line the facade of the house, whose dining area (left) overlooks the luxurious pool and garden. An oversized island offers practical storage in the kitchen (below). Resembling two ribbons twisted together, the spiral staircase
An oversized island offers practical storage in the kitchen (above).PHOTO: SPH MAGAZINES; ART DIRECTION: NONIE CHEN
Zircon screens (above) line the facade of the house, whose dining area (left) overlooks the luxurious pool and garden. An oversized island offers practical storage in the kitchen (below). Resembling two ribbons twisted together, the spiral staircase
Resembling two ribbons twisted together, the spiral staircase (above) is an eye-catching feature in the living room.PHOTO: SPH MAGAZINES; ART DIRECTION: NONIE CHEN
Zircon screens (above) line the facade of the house, whose dining area (left) overlooks the luxurious pool and garden. An oversized island offers practical storage in the kitchen (below). Resembling two ribbons twisted together, the spiral staircase
Cantilevered features (above) add a floating effect to the light-filled master bathroom.PHOTO: SPH MAGAZINES; ART DIRECTION: NONIE CHEN

Architects had to work around an irregular-shaped plot and a narrow frontage

To accommodate their changing lifestyle needs, the family living on this Bukit Timah property for the past six years had carried out some additions and alterations during that time.

However, the home owners - a couple in their 50s - subsequently decided to demolish and rebuild the house to create a dwelling with a holistic design that is tailored to meet the family's requirements.

Please or to continue reading the full article. Learn more about ST PREMIUM.

Enjoy unlimited access to ST's best work

  • Exclusive stories and features on multiple devices
  • In-depth analyses and opinion pieces
  • ePaper and award-winning multimedia content
A version of this article appeared in the print edition of The Straits Times on March 23, 2019, with the headline 'A home for entertaining'. Print Edition | Subscribe