Niu year, new look: 3 home owners renovate apartments to welcome Year of the Ox

The design team for this Stirling View flat opted for a darker palette of greys, and kept the original terrazzo floor.
The design team for this Stirling View flat opted for a darker palette of greys, and kept the original terrazzo floor.PHOTOS: HAPPE DESIGN ATELIER
Sleek storage units were designed for the living room area with a built-in television console.
Sleek storage units were designed for the living room area with a built-in television console.PHOTO: HAPPE DESIGN ATELIER
Hidden compartments throughout the flat conceal air-conditioning units and electrical items to free up more space.
Hidden compartments throughout the flat conceal air-conditioning units and electrical items to free up more space.PHOTO: HAPPE DESIGN ATELIER
The spacious open plan concept allows the owner to reconfigure the layout of the rooms as his needs change over time.
The spacious open plan concept allows the owner to reconfigure the layout of the rooms as his needs change over time.PHOTO: HAPPE DESIGN ATELIER
The 95 sq m flat maximises natural lighting and ventilation.
The 95 sq m flat maximises natural lighting and ventilation.PHOTO: HAPPE DESIGN ATELIER

SINGAPORE - Home owner Alex Lim's renovation brief to his designers for his Stirling View Housing Board flat was simple: "Give me a cosy home, experiment with a darker theme and create more space - all in time for Chinese New Year."

He tells The Straits Times he wants to shrug off the doom and gloom brought on by the pandemic by redesigning his apartment to welcome the Year of the Metal Ox next Friday (Feb 12).

Please or to continue reading the full article.

Get unlimited access to all stories at $0.99/month

  • Latest headlines and exclusive stories
  • In-depth analyses and award-winning multimedia content
  • Get access to all with our no-contract promotional package at only $0.99/month for the first 3 months*

*Terms and conditions apply.