5 things to look out for at new pedestrian mall J Link

Jurong residents and visitors can now walk more easily from Jurong East MRT station to the Science Centre Singapore, the Jurong Regional Library and nearby Housing Board flats via J Link. -- ST PHOTO: LAU FOOK KONG
Jurong residents and visitors can now walk more easily from Jurong East MRT station to the Science Centre Singapore, the Jurong Regional Library and nearby Housing Board flats via J Link. -- ST PHOTO: LAU FOOK KONG

SINGAPORE - Jurong residents and visitors can now walk more easily from Jurong East MRT station to the Science Centre Singapore, the Jurong Regional Library and nearby Housing Board flats - with a new pedestrian mall that opened on Sunday.

Here are the highlights of the $4.8 million, 270m-long J Link:

1. Covered walkway

Jlinkjurong2e

The 5m-wide covered walkway has been upgraded with aluminium roof panels to reduce noise levels and new lights.

It has also been equipped with wave-like seats, and lined with plants.

Zkjlinkjrbng6

Two benches made from the wooden seating planks from the former National Stadium will be added next year.

2. Heritage corner

Zkjlinkjrbng1

The heritage corner comprises 12 special structures that reflect Jurong's history.

Zkjlinkjrbng2

For instance, the old bricks represent the kilns in Jurong, the concrete drums represent industrial development, and the film roll structure depicts the first and only drive-in cinema in Singapore.

3. The Canopy

Zkjlinkjrbng3

The pavilion with a curved, green roof provides a column-free, unobstructed space for community events.

Zkjlinkjrbng4

The 600 sq m, 13m high space comes with two fans for ventilation, and the lighting can be programmed for different activities.

4. Art exhibition space

This space will showcase roving exhibitions of residents' and local artists' works.

5. Children's playground

 Jlinkjurong3

The playground was included in response to residents' feedback.

Zkjlinkjrbng5

It was designed to complement the rolling landscape of J Link.