THE CHIC APARTMENT

Memories of hue

The bistro-style dining area (above) has cubby holes that double as display spaces. The TV feature wall (left) is made up of more than 400 pieces of stained plywood, which were fixed piece by piece. The balcony (left) is accessible through folding gl
The TV feature wall (above) is made up of more than 400 pieces of stained plywood, which were fixed piece by piece. PHOTOS: SPH MAGAZINES; ART DIRECTION: YEW XIN YI
The bistro-style dining area (above) has cubby holes that double as display spaces. The TV feature wall (left) is made up of more than 400 pieces of stained plywood, which were fixed piece by piece. The balcony (left) is accessible through folding gl
The bistro-style dining area (above) has cubby holes that double as display spaces.
The bistro-style dining area (above) has cubby holes that double as display spaces. The TV feature wall (left) is made up of more than 400 pieces of stained plywood, which were fixed piece by piece. The balcony (left) is accessible through folding gl
The balcony (above) is accessible through folding glass doors from the study in the home of Ann and Max Ang.
The bistro-style dining area (above) has cubby holes that double as display spaces. The TV feature wall (left) is made up of more than 400 pieces of stained plywood, which were fixed piece by piece. The balcony (left) is accessible through folding gl
The balcony is accessible through folding glass doors from the study in the home of Ann and Max Ang (both above).

The flat of Ann and Max Ang combines the inviting vibe of boutique hotels and their travel experiences

Couple Ann and Max Ang, owners of a four-room HDB flat in Punggol, are frequent travellers and they wanted their marital home to exude the same inviting, yet visually stimulating vibe as the boutique hotel accommodations they have stayed at on their holidays.

With backgrounds in interior design, they worked together - Mr Ang on the overall design and Mrs Ang on the budgeting and accessories - to achieve the apartment's industrial- rustic look, which cost $80,000.

To create a more casual "bistro- style" dining space, they removed a kitchen wall to open up the kitchen and dining areas and fitted a kitchen island instead. It is also used to prop up one end of the dining table.

Another interesting feature is the "balcony", which they created by reducing the size of the adjoining guestroom and study.

The balcony and study are connected by doors to the master bedroom, the walk-in closet and the master bathroom - forming a home-within-a-home concept that reminds one of a cosy homestay.


• This article first appeared in the August issue of Home & Decor, which is published by SPH Magazines. Get the September and latest issue (above) now at all newsstands and download the digital edition of Home & Decor from the App Store, Magzter and Google Play. Also, see more inspiring homes on www.homeanddecor.com.sg

Raw-look finishes and organic materials give the home a cool, industrial-rustic look.

Throughout the 969 sq ft apartment, there is a consistent use of natural wood tones - such as the suar wood dining tabletop and plywood storage units - contrasted with grey surfaces, such as the textured raw concrete blocks and concrete flooring. This creates an interesting interplay of textures.

To give the grey-toned flat a cheery ambience, the couple designed a TV feature wall made up of more than 400 pieces of stained plywood.

Mrs Ang says: "It is inspired by the weathered colours on wooden fishing boats, so we chose hues such as faded blue, brown and green."

For a unified palette, the couple picked an olive-green fabric sofa from Castlery, a turquoise laminate for the walk-in wardrobe and a blue- green surface from Kompacplus for the bathroom vanity counter.

The corrugated metal sheet on the ceiling of the balcony is also in a bright turquoise, echoing the colour of the shelving in the study and the wardrobe.

• If you have a Housing Board flat or condominium apartment you would like featured, e-mail your pictures, with the header The Chic Apartment, to stlife@sph.com.sg

A version of this article appeared in the print edition of The Straits Times on August 27, 2016, with the headline 'Memories of hue'. Print Edition | Subscribe